Malý, milý, iný a šikovný

16:28

V zime sa stretávam s neobľúbeným javom – na mojej mastnejšej pokožke sa objavujú suchšie miesta s drobnými šupinkami. Dokonca aj na nose, ktorý je inak mastný. Na deň potrebujem ľahší krém alebo sérum, aby som pokožku nezaťažila  a mohla som si užívať pekný make up, ale na noc a víkendové dni bez líčidiel hľadám niečo, čo je trochu výživnejšie a poradí si s mojou náladovou pleťou. Samozrejme, aj tam sú nejaké hranice a musím ísť na to opatrne, lebo ak sa mi pokožka mastí viac, okamžite sa to prejaví vo forme nových nedokonalostí a vyrážok. Za posledných pár rokov som si veľmi obľúbila pleťové séra, ktoré sú vlastne dobre ochutenými zmesami olejčekov, skvelými pre zdravú a krásne vyzerajúcu pokožku. Jedným z posledných úlovkov je sérum na citlivú a suchú pleť od Savonu.





O pleťovom sére si môžete prečítať:

       "Pleťové sérum na suchú, citlivú pokožku sa skladá z arganového oleja a zo zmesi vybraných prírodných, ľahko vstrebateľných olejov, ktoré sú pleť vyživujú a hydratujú do hĺbky. Sérum vracia prirodzené samoregulačné schopnosti pokožky a neupcháva póry. Je určený najmä ľuďom s citlivou a suchou pokožkou, nakoľko sérum obsahuje olej z ruže damaskej, ktorý upokojuje začervenanie a zápaly.
Balenie:          10 ml a 30 ml sklenená fľaška s pipetou pre lepšie nanášanie.
Zloženie:        Argánový olej, Baobab olej, Jojobový olej, Makadamiový olej, Olivový squalén, Vitamín E, Esenciálny olej Damašská ruža."


Musím pochváliť balenie. Sklené obaly sú jednoduché, elegantné a pekné. Minimalistické a pritom očarujúce. Môžete si vybrať z dvoch veľkostí balenia – 10 alebo 30 ml. Obe majú klasické kvapkátko na jednoduchšie nanášanie. Obsah balenia je tak lepšie chránený, lebo sa k nemu nedostaneme my, len pipeta. Obsahuje samé mňamkové oleje, ale to, čo ucítite, keď ho idete používať, je ruža. Sladká kvetinová vôňa je veľmi jemná, ale cítiť ju. Ľahká a nevtieravá, aj pre ľudí, ktorým veľmi voňavá kozmetika až tak nevonia :) Ale my, čo ovoniavame všetko, sa v tom veľmi vyžívame! A vôňa má predsa terapeutické účinky. Oleje spomenuté v zložení sú známe úžasnými regeneračnými a hydratačnými schopnosťami. Iste, ako nositeľka zmiešanej pleti som celkom presne nemohla vedieť, či mi sadne, ale na používanie som sa tešila. Vedela som, že potrebujem niečo trochu výživnejšie, inak sa pleť do poriadku nedá. Ak chcete, aby sa vám lepšie vstrebal a nezanechal mastný film, nechajte si pokožku navlhčenú. Môžete použiť vodu z vodovodu alebo si prsknúť na pleť trochu organickej kvetovej vodičky. Olej sa ľahšie a rýchlejšie vstrebáva a je menšie riziko, že pleť bude mastnejšia. Ak sa tak stane, chvíľu po aplikácii priložím na mastné miesta klasický obrúsok, ktorý vsaje maz a pokožka ostane v tej správnej rovnováhe. Rozdiely som si všimla už po pár dňoch. Moje červené líčka zjemnili nádych a zlepšil sa aj stav červených žiliek na nose. Suché a šupinkové miesta na nose zmizli a rovnako tak sa redukovali aj na lícach. Vďaka aplikácii na navlhčenú pleť nebola zaťažená a ani nevznikli nové čierne bodky. Pokožka mohla stále voľne dýchať, ostala vyhladená, hydratovaná a jemná. Make up už nezvýraznil suché miesta, lebo nemal aké :) Aj keď je zmatňujúci a tak ju trochu vysušiť môže, nestáva sa to. Na celú pleť mi stačia dve tri kvapky oleja, čiže sa nemíňa rýchlo a vydrží tak aj pár týždňov (teraz mám na mysli moje menšie, 10 ml balenie). Voľba je to skvelá a už si brúsim zuby aj na to pre mastnú pleť. Najskôr som používala len séra s kyselinou hyalurónovou a kolagénom, ktoré sú úžasné na hydratáciu a vypnutie pleti, ale na suchú pokožku som potrebovala niečo trochu výživnejšie. Séra striedam a vďaka tomu vyzerá pokožka lepšie, zdravšie a nachádza tú potrebnú rovnováhu.

Plusy:
  • Dve veľkosti balenia s pipetkou na ľahké dávkovanie
  • Pekne vonia
  • Nie je až také mastné
  • Dobre sa vstrebe, ak sa nanesie na vlhkejšiu pokožku
  • Hydratuje, zjemňuje, spevňuje pokožku, odstraňuje suché miesta so šupinkami, pokožke nie je až tak začervenaná
  • neupchávajú sa mi póry
Mínusy:
  • Nenašla som

10 ml balenie stojí 4,50 eur, väčšie  stojí 11 eur a nájdete ho v eshope Savon.

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ja mam prave to serum na mastnu a aknoznu plet, a mozem odporucit. Ak mas rada vonu medovky, mas sa na co tesit :) Tiez mam v zime suchsiu plet, ale zaroven je problematicka, tak preto som isla do tejto varianty. Aj tu je arganovy olej, a aj sipkovy, takze som vedela, ze tie sa o suchu pokozku postaraju a tak aj je :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Medovku mám veľmi rada :) Časom skúsim aj to na mastnú pleť. Mám ho už vo wishliste :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe