Avokádový krém od Navia

18:17

Avokádo je pre naše telo i pleť doslova malým pokladom. Obsahuje zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny, no nezanedbateľný je aj obsah bielkovín, vitamínov a minerálnych látok. Jeho antioxidanty prispievajú k regenerácii buniek a ich zdravie, dostatok vitamínu B, C aj E a z minerálnych látok draslík, magnézium či fosfor. Preto patrí k zelenine, ktorú sa oplatí zaradiť do svojho jedálnička (teda, ak netrpíte histamínovou intoleranciou, ja sa na avokádo môžem akurát tak pozerať, že aké je pekné). Nečudujem sa, že okrem avokádového oleja sa objavuje aj iná avokádová kozmetika. Navia ponúka avokádový krém na problematickú pleť. Vyzeral výborne  a navyše je veľký za rozumnú cenu.

navia

navia avokádový krém

avokádový krém


avokádový krém od Navia

krém na problematickú pleť

Avokádový krém na problematickú pleť od Navia

Krémik je, podobne ako ostatné krémy alebo séra od Navie, v peknej papierovej krabičke. Nájdete na nej všetky potrebné informácie, teda zloženie i spôsob použitia. Skončila v koši na papier a ja som sa potešila, že sa dá dobre recyklovať. Krabička ukrýva tmavú sklenenú dózu s krycím viečkom pre lepšie zachovanie kvality. Na etikete sú maličké avokáda a tak hneď viete, aký krém to je aj bez čítania. Milé.

Objem 60 ml je oproti väčšine bežných pleťových krémov nezvyklý, ale potešil. Tieto sklené dózy si po použití odkladám, pretože ich viem doma zužitkovať pri tvorbe svojej kozmetiky, v kuchyni i na odkladanie drobných vecí. Obľubujem ich viac ako plastové. Krém vonia zvláštne. Nemôžem povedať, že škaredo, ale mne nevonia. Neviem, k čomu by som vôňu prirovnala, ale nevadí. Má vynikajúcu konzistenciu. Našľahaný krémik vyzerá ako náplň do torty a až láka ochutnať, či to predsa len nie je šľahačka. Nie je.

Prekvapilo ma, aký mastný tento krém je. Pri prvom použití, zvyknutá na iné krémy, som si ho hojne naniesla na tvár a po chvíli som mala pocit, že sa lesknem až do Trnavy. Druhý raz, poučená svojou chybou, som si naniesla asi polovicu toho, čo deň predtým a aj tak ho ešte bolo zbytočne veľa. Najlepšie je naniesť ho na vyčistenú pleť, ktorá je trochu navlhčená (voda, kvetová voda). Krém sa tak omnoho lepšie vsiakne do pokožky, ale je mastnejší a stále tam ten pocit ostáva. Našťastie ale vôbec neupcháva póry, preto mi to neprekáža. Je to nezvyk, ale na noc taký krém neuškodí.

Ráno sa zobudím s úplne hebkou a jemnou tvárou, ktorá je hydratovaná, svieža a po nových nedokonalostiach niet ani stopy. Pomáha regenerovať pokožku, preto sa lepšie hoja fliačiky i akné, je menšie riziko vzniku jazvičiek. Je vhodný aj na pokožku celého tela, keď ju trápi ekzém či psoriáza, prípadne veľmi suchá pokožka kolien, lakťov. Vďačíme za to mangovému maslu, ktoré pôsobí ako zvláčňujúci prostriedok, zlepšuje pružnosť pokožky a hodí ako na suchú/citlivú pleť, tak aj na mastnú a problematickú. Pokožku hojí a regeneruje konopný olej, ktorý nielen hojí, ale aj zabraňuje starnutiu a upokojuje od akné i ekzémov. Hydratuje, upokojuje. Celkovo hodnotím krém ako veľmi vydarený. Síce mi nevonia a pokožka je mastnejšia ako inokedy, ale neškodí jej to.

Plusy:
  • Veľké balenie za príjemnú cenu
  • Pekná sklená dóza
  • Zloženie
  • Hustý, našľahaný, dobre sa rozotiera
  • Stačí ho máličko na jedno použitie
  • Hydratuje, upokojuje, regeneruje pleť počas noci, je hodvábne jemná, miznú suché miesta
  • Aj keď je mastnejší, neupcháva póry
Mínusy:
  • Nevonia mi

Krém nájdete v eshope Navia alebo v partnerských predajniach za 6,90 eur.

Aké sú vaše skúsenosti s krémami od Navie?

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Používala si ho aj ako denný či len čisto na noc ? Premýšľam nad mangovým :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zajímala by mě živě vůně krému, neodvedu si jí představit. Ale jinak vypadá dobře, zaujal mě! :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú vôňu neviem popísať :) Ale krém mi veľmi pomáha.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe