Trochu divný balzam

18:23

Moje pery v zime veľmi trpia. Stále sú suché, občas popraskané a niekedy až citlivé na dotyk. Ak k tomu prirátam môj zlozvyk kúsať si pery, keď som nervózna, musím sa o ne veľmi dobre starať. Aby boli pekné, zdravé a neboleli. Cez deň sa bez vysúvacieho balzamu  nikam nepohnem, no večer hľadám výživné, husté balzamy s obsahom masiel a olejov, ktoré sú obyčajne v téglikoch. Vždy si ich nanesiem v kúpeľni čistými prstami, aby sa neznehodnotil obsah a umyjem sa. Cez deň, najmä keď lietam kade tade, mi vyhovuje jednoduchosť vysúvacích balzamov. Už roky si kupujem nové a nové balzamy, len zriedka sa vrátim k takému, aký som mala. Môžem ich mať doma pokojne aj tridsať a stále ich budem mať málo :) Tak rada si rozširujem svoju zbierku. A tak som sa rozhodla, že chcem balzam s mandarínkou od  Mydlárny Rozmarínka.

Mandarínka a kananga prírodný balzam na pery

Mandarínka a kananga prírodný balzam na pery Mydlárna Rozmarínka zloženie

Mandarínka a kananga prírodný balzam na pery Mydlárna Rozmarínka

Mandarínka a kananga prírodný balzam na pery od Mydlárna Rozmarínka

Mydlárna Rozmarínka si ma už stihla získať, preto som si balzam vyberala s veľkou radosťou. Aj keď bol v ponuke aj levanduľový, okamžite ma upútala mandarínka. A kananga, lebo som nemala šajnu, čo to je. Ako som sa dočítala, je to krásne voňajúca rastlina, z ktorej sa vykľul ylang ylang :) Keďže tú vôňu môžem, tešila som sa. No, povedzme, že to bolo predčasné, ale nevadí.

Balzam je v milom kovovom obale, ktorý zbožňujem. Najviac vtedy, keď miniem obsah a môžem si do nich ukladať veci. Sú rozkošné, odolné voči pádom, obsah chránia celkom dobre a možno ich nosiť v kufri bez strachu, že sa otvoria. Po otvorení zbadáte tuhú masu a hneď viete, že obsahuje bambucké maslo. A nejaké tie oleje, ale tie nekričia tak ako práve to maslo. Vďaka nemu je balzam hustý a hutný a môže to vyzerať tak, že sa zle nanáša.

Keďže pri prvých použitiach mi ostávali na perách drobné hrudky, začala som hľadať alternatívy, ako to zlepšiť. Balzam pred nanesením najprv rozpustím medzi prstami a až potom nanesiem. Vtedy som s výsledkom omnoho spokojnejšia a aj nanášanie je podstatne jednoduchšie a rýchlejšie. Ako som spomenula, veľmi som sa tešila na vôňu. No a nevonia mi. Teda, cítim v pozadí citrusy, ale nie je to to, čo som čakala. Nie je to škaredá vôňa, iba som čakala niečo iné. Voňavejšie. Keďže po sebe zanechával úžasné výsledky, premýšľala som nad tým, či by sa s balzamom nedalo niečo robiť. Aby sa ľahšie nanášal.

Neviem, čo mi napadlo, ale na noc som  ho nechala na radiátory. A ráno ma čakal šok! Teda, úplne super šok :) Lebo ako sa balzam roztopil a zasa stuhol, ostal úplne jemný, bez jedinej hrudky. Hladký, jemný, ľahko voňajúci a aj chutný. Možno sa mu len nepáčila zima, možno taký mal byť, ale teraz som z neho úplne nadšená. Pery sú úplne jemné, hladné, po suchých miestach niet ani stopy. Zahojí popraskané pery aj červenú suchšiu pokožku okolo pier a ostanú nádherne hladké a krásne. Pokojne môžem nanášať aj mastné rúže alebo lesky, vie, že nič nezvýraznia a bude to vyzerať dobre. Nebudem klamať, keď povie, že sprvu to bol boj naniesť ho  tak, aby som bola spokojná. Ale potom, ako sa roztopil, sa zlepšil. Výsledok stojí za to.

Plusy:
  • Pekný obal
  • Dobré zloženie
  • Hustý, hutný, ale dá dobre naniesť
  • Pery vyživuje, hydratuje, zjemňuje, hojí a regeneruje pery
  • Chráni pred vplyvom počasia
  • Pery sú krásne
Mínusy:
  • Nevonia mi, nechutí mi 
  • Môže sa horšie nanášať, dobré je nechať ho trochu rozpustiť

Za 5,90 eur ho nájdete v eshope Od ženy k žene.

Používali by ste balzam, ktorý sa zle aplikuje, ale vidno po ňom skvelé výsledky? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe