Spojenie emu oleja a kozieho mlieka

18:56

Nie je veľa výrobkov, ktorých môžem mať doma veľa a zasa si rada doprajem ďalšie. Sú veci, ktorých nikdy nie je dosť. Balzamy na pery. Pleťové masky. A samozrejme, moje obľúbené mydielka! Kedysi boli na umývadle len na umývanie rúk a dlho som ich považovala za prežitok. Veď na čo mi je, keď mám to tekuté. V posledných rokoch som si ich ale opätovne zamilovala a používam ich na telo, tvár a niekedy aj na vlasy. Na dovolenke môže nahradiť aj prášok na pranie a mám istotu, že v kufri sa mi nič nevyleje. Mojím veľkým favoritom sú čierne mydlá s aktívnym uhlím, ktoré sú skvelé na čistenie problematickej pleti. Jedným z mojich posledných úlovkov je slovenské mydielko značky Dedinské dievčence, ktoré obsahuje kozie mlieko a emu olej. Značka si ma získala okamžite a asi sa pozriem aj na jej ďalšie kúsky :)








O mydielku si môžete prečítať:

        "Toto mydlo má všetko, čo Vaše telo potrebuje.
Prírodné zložky, ktoré sme do mydla dali : kozie mlieko, emu olej a tea tree olej – budú brániť Vašu pokožku proti škodlivým mikróbom, baktériám , alergiám. Pre svoju nízku alergicitu a absenciu pre telo cudzorodých chemických látok predpokladáme jeho užitočnosť pri osobnej hygiene aj chronických ochoreniach."


Už balenie bolo naozaj veľmi pekné a ekologické. Obal skončil v koši na papier a doma pribudol nový člen mydlovej rodiny. Kozmetika s kozím mliekom je obyčajne vynikajúca pre svoje regeneračné  a hydratačné schopnosti. Kozie mlieko je neskutočne zdravé a ak máte možnosť piť ho, neváhajte. Môj ocino ho pije roky a nemá tráviace problémy a už dlho sa mu vyhýbajú chrípky či angíny. Imunitu posilnil statočne :) Mydielko je klasickou kockou, ideálnou do ruky. Je biele, pekné, vhodné na pokožku celého tela. Čo sa vône týka, je jemná, typicky mydlová a čajovníkový olej som ani raz neucítila. Je to taká tá vôňa, akú majú výrobky pre ľudí, ktorým parfumovaná kozmetika nerobí na pokožku dobre. Mydlo vytvára ľahkú krémovú penu, ktorá šetrne zbavuje pokožku nečistôt. Je k nej veľmi šetrné a nielenže ju nedráždi, ale aj upokojuje a prinavracia jej stratenú rovnováhu. Po použití ostáva jemná a zľahka prevoňaná. Na ruky je ako stvorené, no rovnako tak vám veľmi dobre nahradí aj sprchovací gél. Pokožku nepodráždi ani nevysušuje, takže niekedy ani nepotrebujem telový krém. Pri suchšej pokožke by som ho musela použiť určite, mydlo nemá výrazné hydratačné účinky, ale mne postačujú. Za zmienku stojí aj jeho schopnosť upokojovať zapálenú alebo boľavú pokožku. Je jemné a pritom účinné, preto sa zaradilo k tohtoročných obľúbencom :) A tiež som spoznala ďalšiu slovenskú značku kozmetiky, Dedinské Dievčence. „Rešpekt, úcta k prírode a všetky živé veci sú pre nás dôležité. To je dôvod, prečo sú naše výrobky čisté prírodné produkty. Sú vyrobené z olivového oleja, kozieho mlieka, čistých esenciálnych olejov, bylín a včelieho vosku.“ Filozofia sa mi zapáčila okamžite a aj preto som sa rozhodla, že časom skúsim aj iné mydielko. Používané sú výhradne prírodné suroviny,  nikdy neboli testované na zvieratách, sú šetrné k životnému prostrediu, biologicky rozložiteľné a balené výhradne do recyklovaných obalov.

Plusy:
  • Recyklovateľný obal
  • Pestrá ponuka
  • Vonia len jemne, vhodné aj pre citlivú pokožku
  • vytvára krémovú penu
  • Nedráždi
  • Čistí, hydratuje, upokojuje podráždenú pokožku, možno ho použiť na pokožku celého tela

Mínusy:
  • Nenašla som


Mydielko nájdete v eshope Dedinské dievčence a stojí 4,90 eur.


Poznáte túto značku? 

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Fiiha tak o tejto znacke som este nepocula, mydielka mam tiez rada a odkedy pouzivam prirodnu kozmetiku som sa k nim vratila. Len je tolko znaciek, ze uz to nestiham vsetko testovat a sledovat :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa k tejto dostala celkom náhodou :) Kolegyni ho dal jeden jej známy a dostalo sa ku mne :) Preto si robím wishlisty a keď našetrím, nakúpim :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe