Tvoja levanduľová

11:57

Slovenská prírodná kozmetika sa objavuje v mojej kúpeľni čoraz častejšie. Veľmi rada o nej čítam, hľadám zaujímavé články, recenzie a nakoniec nakupujem. Niektoré produkty kupujem často, lebo masky, pleťové vody a peelingy, šampóny a kondicionéry sa míňajú častejšie ako telové a pleťové krémy, dekoratívna kozmetika a tak. Pleťové vody kupujem takmer každý mesiac. Nielen preto, že ich používam minimálne dva razy denne, ale aj preto, lebo si ich pridávam do pleťových masiek a striekam na podráždenú pokožku. Občas sa mi poličkou mihne aj voda s obsahom alkoholu, ale väčšinou siaham po kvetových a bylinkových vodách. Sú úžasné vôňou, účinkami a mnohorakým využitím. Veľmi som si zvykla na levanduľovú vodu. Za pár mesiacov mám tretiu. Vždy som si myslela, že sú rovnaké... no nie je to celkom tak. Líšia sa nielen praktickosťou obalu, ale aj intenzitou a krásou vône.







O Tvojej levanduľovej vode si môžete prečítať:

      "Pre svoj účinok, je možné levanduľovú vodu použiť ako náhradu pleťovej vody alebo len ako výživné osvieženie pleti počas dňa. Vhodné je použitie aj pri problematickej pokožke alebo pri pokožke so sklonom k ekzémom a podráždeniu. Pôsobí blahodárne proti bolestiam hlavy a migrénam.Toto praktické balenie s rozprašovačom Ti v kabelke nesmie chýbať.
Certifikované v BIO kvalite.
Zloženie: Levanduľová voda BIO
Objem: 110ml"

Presne tak, nie je levanduľová voda ako levanduľová  voda. I keď účinky sú zhruba rovnaké, sú drobné odchýlky, ktoré každú robia výnimočnou. Tvoja kozmetika sa do môjho hľadáčiku dostala minulý rok. Odvtedy som si zamilovala jej kúru na päty, pleťové masky a začala som si brúsiť zuby na šípkový olej a kúru na vlasy. Pomaly pracujem na tom, aby boli moje :) Obyčajne to znamená, že šetrím alebo nakupujem menej, aby som mala peniaze a miesto v kúpeľni. Ale pleťovú vodu som nutne potrebovala, preto skončila v košíku skôr ako ostatné spomenuté produkty. V ponuke nájdete v bio kvalite ružovú a levanduľovú vodu, ktoré rozhodne patria k mojim must have a neviem si bez nich predstaviť  existenciu. Hlavne v lete. Ich výhodou je veľkosť balenia. Majú 110 ml, sú menšie, super aj do kabelky alebo do cestovnej tašky. Obal je plastový, priesvitný a má aj pumpičku. Keď ju miniete, obal možno použiť v lete, stačí dať len trochu vody do chladničky a osvieženie je na svete. Vonia krásne. Naozaj levanduľovo. Nie príliš sladko, nie príliš výrazne, presne tak, ako mám rada. Je to vôňa, po ktorej siahnem najmä vtedy, keď som v strese, unavená alebo napätá a cítim, že niekde nie je niečo v poriadku. Tieto vodičky nikdy neobsahujú alkohol, takže sú vhodné pre všetky typy pokožky. Levanduľová je skvelá na problematickú pleť, lebo pomáha upokojovať a hojiť, ale aj na zrelú pleť, lebo bojuje so starnutím. Najviac ju ale milujem do ílovej masky. Stačí biely íl, tri kvapky čajovníkového (prípadne iného oleja vhodného na váš typ pleti) a kvetová voda. Vznikne masa, ktorá síce viac vonia po čajovníku ako po levanduli, ale je úplne dokonalá na čistenie pleti. Ostáva jemná a čistá. Večer ju rozprašujem po tvári, keď ju dôkladne vyčistím. Dobrá je aj po depilácii, vtedy je to prvá pomoc, ktorá upokojí a prevonia. Rovnako tak aj vlasy, stačí frk a vlasy sú ako levanduľové pole. Sú levanduľové vody, ktoré som mala a už sa k nim nevrátim, lebo nesplnili moje očakávania, či už vôňou alebo práve obalom. Sú ale také, ku ktorým sa zasa vrátim a táto je rozhodne jednou z nich. Teraz je na rade ružová.

Plusy:
  • Ľahký plastový obal s pumpičkou
  • V ponuke ružová a levanduľová voda
  • Krásne vonia
  • veľa možností využitia
  • Skvelá na dočistenie pleti, upokojenie, osvieženie, prevonia, dobrá do pleťovej masky
Mínusy:
  • Nenašla som
Vodičku kúpite za 7,50 eur v eshope Krásna každý den.


Ktorá kvetová voda je vaša obľúbená?

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Znacku poznam, ale nevsimla som si, ze maju v ponuke aj kvetove vody, takze vdaka za tip :) A keby si teda mala zhodnotit, tak s ktorou levandulovou a ruzovou vodou si bola zatial najviac spokojna?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ružová jednoznačne od Dulcie, levanduľová buď táto alebo od Biofficina Toscana :)

      Odstrániť
    2. Super nevedela som, ze aj Biofficina ma v ponuke hydrolaty :) mna celkom laka aj nobilis tilia. Z ruzovych som skusala aj dulciu a este hanus a za nna hanus lepsia, aj cenovo.

      Odstrániť
    3. Nobilis Tilia má vynikajúce vodičky, už som nejaké skúsila a určite si kúpim ďalšie :)

      Odstrániť
    4. Inak aj modra pupava ma skvelu ruzovu vodu, ja sa chystam skusit aj ine od nich. Ale ruzova mozem odporucit ;)

      Odstrániť
  2. Ako by si porovnala tuto levandulovu vonu s levandulovou vodou Hanus? Zaujima ma najma vona, lebo ucinok bude asi rovnaky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanus bola dobrá, ale mne omnoho viac vyhovuje táto. Je jemnejšia a vonia krajšie. Účinky sú rovnaké, je to o zvyku. U mňa vedie táto :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe