Orechový tuhý šampón

18:52

Tuhé šampóny sa stali mojou jednotkou v starostlivosti o vlasy. Nedám na ne dopustiť a pomaly sa po tých tekutých prestávam obzerať (i keď teraz som našla niekoľko značiek prírodnej kozmetiky, ktoré majú veľmi príťažlivé šampóny a v dohľadnej dobe sa im trochu lepšie pozriem na zúbok). Zo slovenských značiek som skúsila už niekoľko tuhých šampónov a väčšinou som bola nadmieru spokojná. Keďže cez Vianoce som minula posledný otvorený (znie to divne, ale takmer vždy mám minimálne dva), bolo na čase skúsiť niečo nové. Tento raz voľba padla na my-sys a jej orechový šampón.









O tuhom šampóne si môžete prečítať:

      "Tuhý šampón na normálne a tmavé vlasy s vôňou levandule, geránia, ylangu, čínskeho dreva. Vhodný na tmavé, hnedé, gaštanové vlasy.
- kombinácia marockého ílu spolu s práškom z orecha vlasy čistia, posilňujú, po umytí zanechávajú vlasy lesklé, jemné, dobre sa rozčesávajú. Marocký íl jemne odstraňuje nečistoty, orechový prášok udržuje zdravú hnedú farbu a hodvábne proteíny chránia vlasy proti suchosti.
-používa sa pošúchaním po mokrých vlasoch,prstami rozpeniť a zmyť. Pamätajte že menej je viac, tým, že je to silný koncentrát sa snažte viac rozniesť penu ako šúchať po vlasoch.
-po použití je dobré nechať šampón voľne oschnúť.
Ingredients: Sodium Cocyl Isethionate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Aqua, Cocos Nucifera Oil, Glycerine, Juglans Regia Shell Powder, Crambe Abyssinica Seed Oil, Rhassoul Clay, Panthenol, Cinnamomum Camfora, Lavandula Angustifolia, Pelargonium Graveolens, Cananga Odorata,
Lactid Acid,citral*,linalool*,citronelol*,geraniol*.
Hmotnosť: 55g (+/-3g)
Tuhý šampón podozrivo malého vzrastu v sebe skrýva výdrž 350ml tekutého, keď by sme to chceli premeniť na počet umytí tak povedzme, že 35, lebo záleží koľko krát zmývate. Upozorňujeme že naše š ampóny sú silné koncentráty bez vody, tak aby vám dlhšie vydržal skúste si nájsť taký grif, že menej ním šuchajte po hlave a viac rozpenujte prstami. Výhodou je keď máte dlhšie vlasy a to preto, že najlepšie je šampón rozpeniť od koncov a penu preniesť ku korienkov. Verím, že si na tento druh eko úsporných šampónov nadupaných bylinkami, pantenolom, bio panenského oleja a iných kvalitných surovín zvyknete a obľúbite si ich. Nerozlejú sa, obaly nezaťažujú životné prostredie, neobsahujú silikóny umelé prímesy, parabény."

Tuhé šampóny mám rada aj preto, lebo sú malé, skladné, dlhšie vydržia, nie sú v plastových obaloch a neobsahujú škodlivé chemické látky. My – sys má v ponuke okrem môjho orechového s ílom niekoľko zaujímavých kombinácií – žihľavový s prasličkou, svieža rosa, nimbový, ylang – zázvor – pomaranč. Vybrala som si taký, čo je vhodný pre tmavé vlasy. Má okolo 55 g, je dosť veľký a šikovného tvaru, pretože ideálne padne do ruky. Vďaka tomu sa s ním umýva dosť pohodlne. Čo sa vône týka, je značne exotická. Neviem, čo mi tam vonia najviac, ale je to zmes príjemných vôní a celkový dojem je krásny. Obsahuje samé krásne prvky, levanduľu, geránium, ylang – možno si už aj viete predstaviť, ako voňavý obláčik sa okolo vás vytvorí. Stačí ho použiť málo, aby ste vytvorili bohatú penu. Trošku ho pošúchate po vlasoch a na mokrých vláskoch napeníte. Podľa potreby sa to zopakuje a potom už nanesiem len vlasové tonikum. Vydrží dosť dlho a myslím, že omnoho dlhšie ako tekutý šampón, lebo pri ňom mám akýsi pocit potreby naniesť ho viac. Vlasy po jeho použití vyzerajú dobre. Sú jemnejšie, majú určitý objem – nie sú spľasnuté. Sú pevnejšie, menej sa štiepia alebo lámu. Dobre sa rozčesávajú aj bez kondicionéru a ľahko sa upravujú. Pekne sa lesknú a príjemne voňajú. Plánujem skúsiť aj ylang s pomarančom, tá vôňa musí byť tiež úžasná.

Plusy:
  • V papierovom obale
  • Pekne vonia
  • Dobre sa drží v ruke, šikovná veľkosť
  • Stačí málo, dlho vydrží
  • Vlasy sú po umytí jemné, ľahké a majú objem, dobre sa češú, krásne sa lesknú, menej sa lámu
  • Nedráždi moju atopickú pokožku

Mínusy:
  • Nenašla som

Šampón som kúpila v eshope Krásná každý den za 7,40 eur.


Ktorý zo spomenutých šampónov vás zaujal?

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ja mam otvorene aspon tri a viac samponov :D, tuhym sa snazim prist na chut, ale trosku sa mi nepaci ta aplikacia
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa práveže aplikácia veľmi páči :) Aj keď niekedy dlhšie trvá.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe