Zdravo na slnku, zdravo po opaľovaní

17:33


Toto leto nám doprialo slniečka požehnane. Počas neho som síce nemala dovolenku a takmer stále som bola v práci, ale hneď, ako sa dalo, som sa obliekla do plaviek a utekala von. Pri vode bolo znesiteľne a pripomenula som si tie bezstarostné letá, kedy som ako študent nemusela myslieť na nič. K slnku ale patria dve dôležité veci - prípravky, ktoré pred ním chránia a prípravky po opaľovaní, aby sa pokožka zregenerovala a bola stále zdravá a krásna.











O chladivom spreji Althermed Panthenol si môžete prečítať:

      "Chladivý sprej Altermed Panthenol 10% Ice Effect Spray.
Chladivý sprej Altermed Panthenol 10% Ice Effect Spray obsahuje D-panthenol a vitmíny A, E a F. Zklidňuje podrážděnou, suchou a zarudlou pokožku. Snadno se nanáší, ihned vstřebává a nelepí. Před použitím dobře protřepejte."
Podobný sprej mám doma po ruke vždy. Má niekoľko úžasných vlastností, ktoré rozhodne stoja za zmienku. Má 150 ml a vyzerá veľmi podobne ako dezodorant. Farebný obal sa mi spája s letom a farbami, na poličke sa nedá prehliadnuť a pomýliť sa s niečím iným. Po pretrepaní vzniká bohatá biela pena, ktorá je bej nejakej výraznejšej vône. Je jemná, nenápadná a takmer si ju neuvedomíte. Môžete ho použiť opaľovaní, keď je pokožka spálená, začervenaná alebo len veľmi citlivá na dotyk. Penu nastriekajte na boľavé miesto a môžete ju ľahko rozotrieť alebo nechať vstrebať. To môže trvať dlhšie, ale keď som mala spálený zadok a ležala som len na bruchu, bolo mi to jedno :) Ak penu rozotriete, rýchlo sa vstrebe a nenechá mastný ani lepkavý pocit. Pokožku príjemne chladí a upokojuje. Mne pomáha aj po depilácii nôh, keď ma pokožka veľmi páli a potrebujem ju čo najrýchlejšie upokojiť. Rovnako sprej možno použiť kedykoľvek,keď máte podráždený pokožku (nie ale na otvorené či mokvajúce rany). Je to šikovný pomocník na mnohé bolesti, je veľmi dobré mať ho vo svojej domácej lekárničke - a nielen v lete.
Plusy:
  • pekný obal
  • jemná vôňa
  • vzniká bohatá pena
  • príjemne chladí a upokojuje pokožku
  • rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva mastný ani lepkavý film
  • upokojuje podráždenú, spálenú, začervenanú pokožku
Mínusy:
  • nenašla som
Sprej nájdete na stránke http://www.parfemy-elnino.sk, kde 150 ml stojí 4,90.
O Piz Buin  balzame na pery si môžete prečítať:

      "Piz Buin Sun Lipstick Aloe Vera SPF30.  Ochranný balzam na pery SPF30.  Balzam na pery s vanilkovou príchuťou poskytuje perám mimoriadnu starostlivosť. Obsahuje revolučnú technológiu HelioplexTM, ktorá chráni pokožku pred slnečným žiarením. Nová technológia účinne odráža negatívne vplyvy slnečného žiarenia a výsledkom je neporušená a zdravá opálená pokožka. Obsahuje výťažok z aloe vera, ktorý má hydratačný, upokojujúci a vitalizujúci účinok. Predchádza nepríjemnému popraskaniu aj šupinateniu pokožky. Udržuje pery vláčne a hebké. Použitie: Podľa potreby nanášajte na pery v priebehu celého dňa."

Počas horúcich slnečných dní nemôžem vyjsť von bez balzamu na pery (nieže by to v zime bolo lepšie). Ak sa tak stane, netrvá dlho a pery ma nielenže pália, ale začnú sa mi robiť šupinky a potom to nielenže páli, ale aj bolí. V lete preto siaham po balzamoch so SPF, aby som mala istotu, že perám sa nič nestane. Naposledy mi pribudol do zbierky Piz Buin balzam s aloe vera. Je v jednoduchom obale, vysúva sa a je dosť pevný, aby odolal pádom. Veľmi príjemne vonia, tak sladko. Presne tak aj chutí. Je vanilkový, je lahodný a nezanecháva v ústach nepríjemnú pachuť, keď ho náhodou ochutnám. Chodil so mnou k vode, na výlety, aj na prechádzky po meste. Okamžite priniesol perám úľavu, keď ma pálili, dostatočne ich hydratoval, aby sa mi netvorili šupinky a pery tak ostávali jemné, hydratované a chránené pred slnečným žiarením. Nepraskali, nepálili, neboleli a ešte aj sladko chutili :)
Plusy:
  • pevný obal, vysúvací balzam
  • pekne vonia
  • sladko, vanilkovo chutí
  • pery upokojuje, hydratuje, zjemňuje, chráni pred vysušovaním, pálením a slnečným žiarením
Mínusy:
  • nenašla som
Balzam nájdete na stránke http://www.parfemy-elnino.sk, kde 4,9 g balzam stojí 5,03.
Ktoré produkty pred a po opaľovaní u vás nesmú chýbať? :)




You Might Also Like

3 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe