Výrobky, ktoré sa (ozaj!) oplatí skúsiť

18:35

Dnes to bude o dvoch výrobkoch - jednom úplne dokonalom, jednom úžasnom. Ten dokonalý som spoznala pár rokov dozadu, keď som sa rada túlala po Nitre. Vždy, keď som mala okno medzi prednáškami, prípadne kopec času do príchodu autobusu. Najmä v zime, keď sa vonku nedalo vydržať, som sa rada prechádzala po nákupných centrách. Bolo tam teplúčko, z kaviarní sa šírila božská vôňa kávy a ja som sa pozerala do výkladov a obdivovala. Predsa, študent občas máva hlboko do vrecka (niežeby to bolo teraz oveľa lepšie). Ale raz som potrebovala niečo na vyrážky. Tak som sa spýtala tety lekárničky. Odporučila mi dokonalý produkt, ktorý je síce drahší... ale iný už nechcem. Reč je o La Roche Posay Effaclar A.I. kréme.





O kréme si môžete prečítať:
     "Korekčná starostlivosť o pleť urýchľuje vymiznutie aknóznych prejavov bez zanechania akýchkoľvek známok. Lokálna intenzívna hĺbková starostlivosť urýchľuje vymiznutie aknóznych prejavov bez zanechania akýchkoľvek známok vhodné pre mastnú a problematickú pleť a jej lokálne aknózne prejavy
Určenie: na mastnú a aknóznu pleť.
Účinok: každodenná mikroexfoliačná starostlivosť Effaclar koriguje a postupne transformuje pleť.
Novo obsahuje: LHA - keratolytická aktívna látka, ktorá umožňuje veľmi jemne, presne a cieleným spôsobom exfoliovať pleť bez vzniku podráždenia.
Aplikácia: nanášajte ráno a/alebo večer na riadne vyčistenú a osušenú pokožku. Aplikujte lokálne až do úplného vymiznutia aknóznych prejavov. Nespôsobuje komedomy. Externé použitie. Vynikajúci podklad pod líčenie.
Záver: povrch pleti je vyhladený, aknózne prejavy miznú, póry sú čisté a stiahnuté. Pleť je celkovo jemnejšia a čistejšia.
Zloženie: niacinamid zabraňuje krízovému zápalovému stavu, octopyrox a glycacil spoločne pôsobia na bakteriálne ložisko a ozdravujú, mikroexfoliačná látka LHA spolu s reparačnou termálnou vodou z La Roche-Posay aktivujú regeneráciu pleti."
Poviem vám to hneď - nikdy som nič lepšie na vyrážky nemala  a dosť pochybujem, že v blízkej budúcnosti nájdem niečo, čo by tomuto produktu konkurovalo. Krém je malý - má 15 ml a môžete ho tak nosiť so sebou prakticky kamkoľvek. Obal je kovový, pevný a hoci ich nemám rada, zvykla som si naň. Prekáža mi na nich to, že keď sa obal opakovane stláča, prípadne roluje, aby som von dostala čo najviac produktu, môže praskať, nešikovníci ako ja sa na tom môžu porezať a aj tak sa nedostanem k všetkému krému. Nevadí, ten predchádzajúci som rozstrihla, aby som sa dostala ku všetkému krému. Vonia veľmi príjemne, ťažko definovateľne, ale príjemne. Hustejší biely krém sa nerozteká. Je určený na lokálne použitie. Nanášam ho najmä v noci, keď idem spať, ale keď som doma, použijem ho tiež. Dá sa dobre rozotrieť, takže ho možno používať aj cez deň, pokiaľ sa nemaľujete. V tenšej vrstve ho stačí aplikovať na vyrážku a čakať. Za pár hodín dokáže zlikvidovať menšie vyrážky, tie väčšie upokojí a postupne zmenší. Dobre mi pomáha aj na podkožné akné, ktoré pekelne bolí a dlho sa hojí. Sťahuje zápal a urýchľuje hojenie vyrážky. Pri jeho pravidelnej aplikácii sa podstatne zmenšuje riziko vzniku červených fliačikov a jazvičiek. Milujem ho, pretože naozaj rýchlo vylieči veľké vyrážky, malé je schopný zlikvidovať  za noc. Dokáže zachrániť dôležité okamihy, keď chceme vyzerať krásne, so zdravou a čistou pleťou.
Plusy:
  • malý, všade sa vmestí
  • ľahká aplikácia vďaka šikovnému aplikátoru
  • príjemná vôňa
  • ľahký biely krém
  • menšie vyrážky hojí v priebehu noci, väčšie za pár dní (niekedy stačia dva), sťahuje zápal, upokojuje, pomáha hojiť bez vzniku jaziev a červených fľakov

Mínusy:
  • žiadne
Krém zoženiete v lekárni alebo na internete od 10 eur.









O La Roche Posay Cicaplast Baume B5 si môžete prečítať:

      "Podráždená, popraskaná pleť a pleť po dermatologických zákrokoch. Vhodný pre dojčatá, deti i dospelých.
Balzám Cicaplast obsahuje:
- Meď ,zinok,mangán - minerálny komplex pre stimuláciu tvorby nových buniek a poskytujú antimikrobiálnu ochranu
- Madekasozyd - podporuje správnu organizáciu buniek
- Panthenol - upokojuje a zmierňuje pocit pálenia
- Shea / glycerín - vyživuje a zvlhčuje
Má vysoko výživnú konzistenciu,je nemastný, nezanecháva žiadne biele pruhy.  Má antibakteriálny účinok,Nekomedogénny.
Bez parabénov, lanolínu, je prispôsobený pre pokožku dojčiat.
Použitie: Aplikujte 2x denne na čistú a suchú pleť. Neaplikujte na krvavé miesta."
Úraz sa stane ľahko a nie vždy sa všetko hojí tak dobre, akoby sa malo. Nie je nič nezvyčajné, keď po zranení alebo nejakom zákroku ostáva suchá rana, popraskaná alebo podráždená pokožka. Vtedy siaham po rôznych reparačných krémoch. Toto je môj tretí a som rada, že som ho vyskúšala.  Je v jednoduchom plastovom obale, z ktorého si vytlačíte potrebné množstvo. Biely krém bez výraznejšej vône je ľahký, nemastný a pekne sa vsiakne do pokožky bez mastného filmu. Aplikovať sa odporúča dva razy denne na suchú a vyčistené pokožku. Ja ho používam na celé telo, i na tvár, keď treba. Pomáha hojiť fliačiky po akné, rany po porezaní, rozškriabanú pokožku, upokojuje ju a pomáha jej získať stratenú rovnováhu. Neaplikujte ho ale na mokvajúce rany, krvavé rany a ani na chrastičky. Počkajte, kým chrasta odpadne a potom nanášajte na pokožku. Je to šikovný pomocník, ktorý urýchli hojenie a prinesie vytúženú úľavu od svrbenia, podráždenia i pálenia.
Plusy:
  • menší krém v plastovej tube
  • jemná vôňa
  • ľahká nemastný krém
  • upokojuje pozdráždenú a svrbiacu pokožku, urýchľuje hojenie rán, vyživuje popraskanú pokožku
Mínusy:
  • nenašla som
Krém kúpite na internete od asi 6 eur.
Ktorý krém vám pomáha bojovať s akné? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. ahoj,ja pouzivam effaclar,ma zarazila kapánek cena ale bola som uz zufala tak ze vyskusam.a tvoj opis uplne ze sedi.a mam taky dojem ze odkedy ho pouzivam sa mi podkozne akne urobi len sem tam nie pravidelne kazdy mesiac ako predtym,ze ledva mi zmizol a zas bol naspak.za jeden den mi to krasne prelieci a na druhy den uz mizne.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe