Sen s vôňou marakuje

17:00

Pred Vianocami som dlhé hodiny sedela nad mojimi zoznamami darčekov pre najdrahších. Surfovala som po rôznych stránkach, spisovala, čo by som komu mohla dať, potom som škrtala, čo sa nehodí, snažila som sa vtesnať do rozpočtu, ktorý som značne prekročila už pri kúpe prvých darčekov (a nech, nie je nič krajšie ako obdarovať tých, ktorých ľúbim). Kozmetiku som veľmi nakupovať nechcela, keďže tú kupujem stále :) A stále s rovnakou radosťou, keď objavím niečo nové. Keď som si v krabičke krásy našla morskú soľ z Mŕtveho mora s vôňou marakuje, povedala som si, že takto nejako vyzerá ideálny darček. Krásny, voňavý, prírodný.





O soli si môžete prečítať:

     "Prírodná soľ s vonnými esenciálnymi olejmi obsahuje 26 minerálov (horčík 8%, draslík, sodík, chlór, bróm, vápnik, zinok, selén a iné). Tieto prvky majú blahodarný vplyv na nervovú sústavu (upokojujúci a relaxačný účinok) a na regeneráciu, pružnosť a hebkosť pokožky (čistí a revitalizuje pokožku, uvoľňuje svalové napätie, bolesti chrbta). Soľ zanecháva prírodný film a minerály na Vašej pokožke. Vôňa má relaxačné účinky pre dušu i telo. Použitie: Rozpustite 100–150g v teplej vode. Relaxujte vo vode 15–20 min., Bez použitia mydla – využite samočistiacu schopnosť soli."

Soľ do kúpeľa sa stáva stálicou v mojich kozmetických rituáloch (rozumej pri kúpaní). Veľmi som si na ne zvykla a keď vidím, ako priaznivo vplýva na môj atopický ekzém, o to radšej si ich kupujem. Morská soľ do kúpeľa s vôňou marakuje od  Mineral Beauty System má 150 gramov a je v štíhlom plastovom obale ozdobenom šnúrkou (hneď mi napadol provázek, lebo som pozerala Bridget Jonesovú, keď varila polievku a zeleninu zviazala modrým špagátikom  - šmolková polievka je na svete). V popise sa uvádza, že na jedno použitie sa  má použiť 100 -150 gramov soli, čo je jedno balenie. Ja som si ho rozdelila na dve použitia. Vôňa je krásna a niečo mi veľmi pripomína, ale neviem prísť na to, čo to je. Je svieža. nerušivá, prirodzená a pokojne by som ju mohla označiť za opojnú. Keď sa nasype do vody, vytvorí sa okolo vás akýsi voňavý oblak, kedy sa možno zasnívať o nejakej exotickej destinácii. Horúca voňavá voda vytvorí ideálne podmienky na relaxáciu, oddýchne si telo i myseľ, človek načerpá nové sily a z vane vyjde ako vymenený. Nezanedbateľný je aj vplyv na svaly a kĺby a tiež na suchú, atopickú pokožku. Soľ ju upokojuje, menej svrbí a suché miesta sa tvoria pomalšie. Pokožka je nielen prevoňaná, ale aj jemná a vláčna, Večerný kúpeľ so soľou je ideálny v každom počasí, ale teraz, keď je taká veľká zima, padne ešte lepšie.

Plusy:
  • pekný obal
  • veľmi príjemná vôňa
  • je to oddych pre telo i myseľ
  • priaznivo vplýva na svaly, kĺby, atopický ekzém, boľavý chrbát a krk
  • pokožka je jemná, vláčna 
Mínusy:
  • nenašla som
Soľ má 150 gramov, kúpite ju v eshope http://www.biobeauty.sk/ a stojí 2,90.

Používate soli do kúpeľa?










You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Luci, úplne súhlasím, výborná soľ do kúpeľa, každú chvíľu musím pričuchávať, je to veľmi príjemná a špecifická vôňa. :) Kúpeľové rituály zbožňujem, sviečky, soľ, hudba, to je proste dokonalý relax. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bolo mi ľúto minúť ju, ale fakt bola super a kúpeľ bol pôžitkom :)

      Odstrániť
  2. Sůl vypadá skvěle, taky si musím nějakou pořídit :))
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe