Keď je pleť smädná

15:06

Pred pár dňami som vám predstavila výbornú masku na čistenie pleti. Dnes vám predstavím masku, ktorá pleť hydratuje a chráni ju. Pleťové masky striedam. Niekedy nepoužijem masku ako je týždeň dlhý, je to najmä vtedy, keď som unavená, mám veľa povinností a potom sa mi nechce tráviť veľa času v kúpeľni. Inokedy používam masky každý druhý deň, podľa toho, čo moja pleť potrebuje. Starostlivosť o zmiešanú pleť je niekedy náročná, keď ju zmatníte, vysušuje sa, keď ju hydratujete nevhodnými prostriedkami, mastí sa. Ja mám v poslednej dobe problém skôr s tým, že pleť sa vysušuje. Maska, o ktorej vám teraz pomôžem, mi veľmi pomohla a keďže už jej mám len na jedno pužitie, stojím pred dilemou: kúpiť si nejakú inú alebo opäť túto?





O maske si môžete prečítať:


     "Patentovaný biologický komplex Aquagenium® stimuluje schopnosť pokožky v hlbších vrstvách vytvárať a na svojom povrchu udržať vlhkosť, ktorá je nevyhnutná pre rovnovážny stav pokožky.Hydrabio Maska je v obdobiach extrémnej dehydratácie zdrojom hĺbkovej a dlhodobej vlhkosti. Tým vracia pokožke harmóniu, jemnosť, pružnosť a žiarivosť.
Hydrabio Maska vďaka vylepšenej galenickej forme a hladkej a jemnej textúre, prepožičiava pokožke príjemný pocit hebkosti a ochrany.
Zloženie Hydrabio Masky je hypoalergénne a nespôsobuje tvorbu komedónov.
Vyčistite si tvár a krk pomocou Hydrabio Mlieka, alebo Hydrabio H2O. Naneste na tieto partie hrubšiu vrstvu masky Hydrabio Masky. 
Nechajte pôsobiť 10 minút a odstráňte zvyšky vatovým tampónom, alebo jemne masírujte, až do úplného vsiaknutia. Na dosiahnutie optimálneho výsledku odporúčame aplikovať  Hydrabio Masku počas prvého týždňa každý deň a potom raz, alebo dvakrát do týždňa
Zloženie: WATER (AQUA), GLYCERIN, CYCLOMETHICONE, DICAPRYLYL ETHER, DIMETHICONE, XYLITOL, GLYCOL PALMITATE, CORN STARCH MODIFIED, ARACHIDYL ALCOHOL, XYLITYLGLUCOSIDE, ANHYDROXYLITOL, NIACINAMIDE, PYRUS MALUS (APPLE) FRUIT EXTRACT, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, CYCLOPENTASILOXANE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, BEHENYL ALCOHOL, CETYL ALCOHOL, TITANIUM DIOXIDE, ARACHIDYL GLUCOSIDE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, MANNITOL, XANTHAN GUM, HEXYLDECANOL, C30-45 ALKYL CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ALUMINA, STEARIC ACID, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CHLORPHENESIN, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE (PARFUM)."

Na tejto maske ma ako prvé zaujal tvar. Obal je vyšší a štíhlejší, vďaka čomu nezaberie veľa miesta. Nesie sa v bielo modrej farebnej kombinácii, ktorú má celá rada Hydrabio. Jedná sa o rad prípravkov na dehydratovanú a citlivú pokožku, prinavracia jej stratenú schopnosť hydratácie a pomáha budovať jej vlastné obranné mechanizmy. Druhou zaujímavosťou je fakt veľký vrchnáčik, ktorý sa, minochodom, výborne kotúľa a moja mačka sa s ním hrala veľmi rada! Najskôr som musela nájsť mačku s vrchnákom, aby som mohla odložiť zašraubovanú tubu do poličky. Maske príjemne vonia.  Nie je to nejaká špecifická vôňa, je jemná a sladšia, ale nie veľmi výrazná ani vtieravá. Preto poteší aj milovníkov nie veľmi parfumovanej kozmetiky. Konzistencia je ľahučká, nemastná, krémová. Každú masku je najlepšie aplikovať na vyčistenú a suchú pleť (teda, väčšina je na  suchú pleť, teraz som si kúpila takú, ktorá sa aplikuje na mokrú a než ju rozotriem, mám svalovicu). Rozotiera sa ľahko, nepoužívam ani štetec. Masku môžete použiť dvojako:
  1. Nanesiete na pleť v hrubšej vrstve a necháte pôsobiť 10-15 minút. Následne ju zmyjete. Ja ju zmývam hubkou, lebo bez nej mi to ide ťažšie.
  2. Masku nanesiete, necháte pôsobiť a potom zvyšky jemne vmasírujete do pokožky. Tento spôsob som skúsila len raz, maska bola v podstate hneď aj hydratačným krémom a skôr je to postup pre veľmi suchú pleť
Výsledkom som bola milo prekvapená: pleť je krásne hydratovaná, linky sú vyhladené, na dotyk je jemná a žiarivá. Nemáte žiaden mastný pocit, po chvíli ani neviete, že ste nejakú masku použili. Ale len do chvíle, kým sa nepozriete do zrkadla a neuvidíte krásnu tvár :)

Plusy:
  • pekný obal, nezaberie veľa miesta
  • príjemná vôňa
  • ľahká, krémová konzistencia
  • pleť hĺbkovo hydratuje, prinavracia jej rovnováhu, zjemňuje ju
Mínusy:
  • s maskou som veľmi spokojná, ale asi  jediným mínusom sa môže javiť vyššia cena, najmä vtedy, ak ju niekto používa prvý týždeň denne, ak sa používa 1 - 2 razy do týždňa, nemíňa sa až tak rýchlo
Bioderma Hydrabio masku kúpite v lekárňach, odporúčaná cena masky je okolo 21,69 eur za 75 ml.


Akú hydratačnú masku máte najradšej? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Odpovede
    1. To hej, je vyššia, preto často nakupujem v tých akciách 1+1, prípadne darček k nákupu a podobne.

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Súhlasím, že je vyššia. Ale občas sa nájdu dobré akcie, vtedy sa oplatí :)

      Odstrániť
  3. Mňa veľmi prekvapila tá konzistencia, mliečne-krémová ľahunká v prvom rade som váhala či táto jemná vrstvička niečo dokáže, ale skutočne môžem potvrdiť, že skvele hydratuje, vyhladzuje a čistí, ale na Sébium Masque nemá! :) Missy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som bola skeptická, ale som veľmi spokojná. Ale súhlasím, niet nad gumujúcu masku, je super a veľmi ma baví dávať ju dole, keď vidím, aká je pleť krásna! Najmä tá moja problematická :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe