Bye, bye vyrážka!

14:57

Myslím, že mnohé z nás poznajú ten nepríjemný pocit, keď idú večer spať s krásne vyčistenou pleťou a ráno sa zobudia s hrboľom na čele, ktorý svieti do diaľky ako semafor. Mne sa také veci stávajú vždy, keď sa naozaj snažím vyzerať dobre, rozumej v čase stužkovej, štátnic, promócií a podobne. Najčastejšie sa mi objavujú len na čele ( ešteže je vysoké a potrebuje ofinu), kde ich občas vlasy skryjú, ale zväčša ani to nepomáha. Preto hľadám niečo, čo mi pomôže so začervenaním a postupne ranky hojí. Netrdím, že roll on na vyrážky nie je dobrý. Ale občas mám pocit, akoby boli trochu spomalenejšie ako krémy či séra. Tie mám naozaj radšej, a preto som siahla aj po Sébium AI, kréme, ktorý sa používa lokálne na zapálené miesta.






O výrobku si môžete prečítať:

     "Sébium AI, výsledok najnovších výskumov v dermatológii, urýchľuje odstránenie začervenania a čiernych bodiek, bráni ich znovuobjaveniu sa. Jeho formula bráni rozšíreniu P.acnes baktérií, ktoré su pôvodcom zápalov napádajúcich postihnuté miesta.Začervenanie a podráždenie je ukľudnené. Sébium AI tiež redukuje riziko jaziev. Exkluzívny patentový komplex Fluidactiv® udržiava kvalitu kožného mazu a tým zabraňuje upchatiu pórov. Glukonát zinku v Sébium AI pomáha regulovať tvorbu kožného mazu a redukovať lesklosť pokožky.
Pokožka po aplikácii je čistá, hladká a rozjasnená. 

Zloženie

WATER (AQUA), DI-C12-13 ALKYL MALATE, ETHYLHEXYL PALMITATE, GLYCERIN, DIPROPYLENE GLYCOL, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, ZINC GLUCONATE, ISODODECANE, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, ARACHIDYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, SALICYLIC ACID, GLYCYRRHETINIC ACID, CANDIDA BOMBICOLA/GLUCOSE/METHYL RAPESEEDATE FERMENT, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SQUALANE, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, BEHENYL ALCOHOL, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, ARACHIDYL GLUCOSIDE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 60, DODECYL GALLATE, FRAGRANCE (PARFUM)."

Nemôžem povedať, že tento výrobok ma sklamal, ale ani ma veľmi nenadchol. Keď ho porovám s gumujúcou maskou alebo peelingom a  micelárkami, je to skôr taký priemer. Krém má 15 ml a je v tubičke, z ktorej sa vytláča. Je malý a dobre uložiteľný a vďaka veľkosti ho možno so sebou nosiť aj v kabelke (ak sa nemaľujete)  a tiež na cesty, lebo sa bez problémov ukryje v kozmetickej taštičke. Výrobok je jemne parfumovaný, celkom príjeme vonia. V podstate je to jedno, lebo tesne po nanesení vôňu nie je cítiť. Ja ale musím zisťovať, čo ako vonia :) Konzistencia je veľmi dobrá. Krém je ľahký, nemastný, nerozteká sa. Ako som spomenula, výrobok nesklamal, ale ani nenadchol.

Čo spĺňa:
  • bojuje so začervenaním. Večer som sa odlíčila a vedela som, že bude zle, lebo na čele som mala veľký, boľavý hrbol a pokožku okolo neho celkom červenú. Preto som si pleť vyčistila a na noc naniesla Sébium AI. Ráno tam hrboľ bol, ale menší a hlavne, zápal sa stiahol a červená plocha bola asi o polovicu menšia
  • upokojuje, sťahuje zápal, neštípe na vyrážkach
  • póry sa naozaj neupchávajú, vďaka čomu nevznikajú nové nedokonalosti
  • pleť je hladká, nie mastná a riziko vzniku jaziev a fliačokov je menšie
V čom ma trochu sklamal:
  • v popise bolo uvedené, že pomáha odstraňovať čierne bodky. Tie moje sú asi nezmar, lebo sa ani nepohli
  • občas mám pocit, akoby mu dlhšie trvalo, kým si poradí s akné. Viem, že nemôžem čakať zázraky a pokožka potrebuje čas, aby sa zahojila a zregenerovala, ale 4-5 dní je celkom dosť, lebo niektoré akoby ani nevysušil. Niektoré zmiznú za dva dni, iné mi strašia na čele dlhšie. 
Každopádne, musím povedať, že som rada, že ho používam. Na odstránenie začervenania je veľmi dobrý a po čase ho kombinujem s iným výrobkom, vďaka čomu je proces hojenia rýchlejší a hoci mi fliačiky ostanú, sú omnoho bledšie a ľahšie sa mi potom hoja, keď použijem reparačné krémy.

Plusy:
  • malé, praktické balenie
  • príjemá vôňa
  • ľahký, nemastný krém, neupcháva póry, pekne vsiakne do pokožky, nezanechá ju mastnú ani lepkavú
  • neštípe na vyrážkach
  • redukuje začervenanie, pomaly sťahuje zápal, znižuje riziko vzniku nových nedokonalostí a fliačikov či jazvičiek
Mínusy:
  • s mojimi čiernymi bodkami si neporadil 
  • občas mám pocit, že účinkuje pomalšie, najmä pri veľkých, boľavých vyrážkach
Sébium AI kúpite v lekárňach alebo na internete, odporúčaná cena je 11,69.

Ako bojujete s vyrážkami? :)

You Might Also Like

3 Vaše komentáre

  1. bojujem už 15 rokov.dakedy je to lepšie dakedy nie.môj zázrak je konopný olej.teraz mám pred cyklom a vyzeram ako reklama na pubertu.to mi nepomože nič.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto by ti ozaj nepomohlo, si myslím. Naozaj sú celkovo lepšie oleje, odkedy moja mamina používa neem olej, nemala žiadny problém a pred tým tiež vyzerala podobne, ako si opísala.

      Odstrániť
  2. Celkovo by som ho odporúčala, aspoň skúsiť :) Lebo na začervenanú pleť je super.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe