Prírodné minerálne bahno

19:26

V novembrovej krabičke krásy som mala aj vzorku prírodného minerálneho bahna. Pár rôčkov dozadu som mala doma podobné bahno, len od inej značky, ktoré som si kúpila na moju problematickú pleť. Bolo veľmi účinné, preto som sa tešila, kedy skúsim svoju vzorku :) Na prvý pohľad vyzerá, že je maličká, ale jej obsah mi vystačil na štyri použitia. Prírodné minerálne bahno sa môže používať na pleť, telo, odporúča sa aj pri lupienke. Ja som si ho šetrila len na pleť, lebo na ňu pôsobí naozaj blahodárne.


Moja vzorka z krabičky krásy


Plné balenie zakúpite v niekoľkých baleniach


O bahne si môžete prečítať:

    "Fyzikálne vlastnosti tohto tzv. "Čierneho bahna" bohatého na organické sedimenty a minerálne čiastočky ho umožňujú použiť na terapeutické zábaly. Jeho účinné vlastnosti absorbovať vodu a iné tekutiny ho robia skvelým spoločníkom na príjemne chvíle a aj na hĺbkové čistenie kožných pórov.

Bahenné zábaly:


Vyživte pokožku celého tela bahnom z Mŕtveho mora.
Naneste si na celé telo tenkú vrstvu bahna z Mŕtveho mora. Pred použitím bahno dôkladne pretrepte. Bahno nechajte pôsobiť 10 až 15 minút (na citlivú pokožku nechajte bahno pôsobiť len 3 až 5 minút). Počas tejto doby bahenné minerály pomôžu obnoviť bunkový metabolizmus a prispejú k regenerácii bunkovej štruktúry pokožky a vyživia ju.
Po aplikácii sa osprchujte teplou vodou bez použitia mydla alebo sprchového gélu, jemne sa osušte a pokožku ošetrite zvláčňujúcim telovým mliekom alebo telovým maslom.
Bahno nie je nutné vždy aplikovať na celé telo, môžeme ho naniesť i na jednotlivé časti tela.

Teplý bahenný zábal:
Pokiaľ bahno v igelitovom sáčku zahrejete v teplej vode, môžete bahno použiť na výborné zábaly bolestivých kĺbov (napr. tzv. tenisových lakťov). Teplé bahno naneste na bolestivé miesto, prekryte sáčkom a zaviažte šatkou. Po 20-tich minútach obklad dajte dole, umyte bahno teplou vodou a natrite dané miesto telovým mliekom. Nechajte kĺb ešte 20 minút v teple.

Použitie bahna pri lupienke:
Minerálne bahno naneste na miesto postihnuté lupienkou a opatrne rozotrite. Nechajte pôsobiť 7 minút. Nedopustite, aby bahno zaschlo. Bahno opatrne zmyte lekárskou vatou namočenou v teplej vode. Natrite miesto telovým mliekom, príp. telovým maslom. Naneste druhú dávku bahna a pokryte ošetrené miesto mäkkou a vlhkou tkaninou. Nechajte zakryté 5-6 minút za súčasného zahrievania infražiaričom. Po uplynutí stanovenej doby tkaninu dajte dole a umyte bahno vlhkou lekárskou vatou, pokožku jemne osušte a naneste telové mlieko. Nepoužívajte však tento postup pri zápale pokožky alebo na pokožke s otvoreným poranením!"

Bahno má naozaj všestranné využitie. Ako na tvár, tak na telo. Vhodný aj na ekzémy, ktoré trápia stále viac a viac ľudí. Ak ste niekedy použili bahno, poznáte jeho vôňu. Takú prírodnú :) Keď som si kedysi bahno kúpila prvý raz, trochu som sa bála, či to nebude voňať rybinou. Prečo rybinou? Lebo bahno si spájam s močiarom, v močiari sú ryby a ryby smrdia (aspoň mne, hoci rybou som aj ja , tou februárovou :)) Nič také sa nestalo, vôňa nie je nepríjemná, skôr naopak. Konzistencia je hustejšia, nie je riedke, ale skôr mi pripomenulo pastu. Treba dbať na poriadne uzatvorenie balenia, aby nevyschlo, lebo by to bola naozaj veľká škoda. Farba je taká klasická, bahenná (rozumej niečo medzi hnedou a zelenou). Keď sa nanesie na tvár, je tmavé, ako pomaly schne, bledne, čo je signál, že sa môže dať dole. Ak máte citlivú pleť, určite vyskúšajte, či ho znesiete. Ja som bola po prvej aplikácii úplne červená, pleť nebolela, len pripomínala papriku. Pri druhej som si nechala bahno na tvári kratšie a našťastie som už nič podobné nepozorovala. Použila som ho ako pleťovú masku. Pleť som si vyčistila, trochou pleťového mlieka alebo gélu, potom troškou kvetinovej pleťovej vody a naniesla bahno. Po prvom raze, keď som ho mala okolo 10 minút a pleť tak sčervenela, som si ho druhý raz nechala kratšie, len asi 5 minút (+1 alebo 2 minúty) a jemne zmyla vlažnou vodou a hubkou. Výsledkom boli čisté póry ( bye bye čierne bodky) a zdravo vyzerajúca pokožka.

Plusy:
  • žiadne farbivá, konzervanty, nič len príroda :)
  • vôňa nie je rušivá ani nepríjemná
  • ja som ho použila len ako pleťovú masku, ale môže sa použiť aj ako zápal na kĺby alebo pri lupienke. Pleť je po použití bahna čistá, krásna a zdravá
Mínusy:
  • treba si najskôr zistiť na pleti, či bahno znesie, citlivej pleti sa odporúča mať ho 3-5 minút, mne pri dlhšej dobe pleť sčervenela. Keď som si ho potom nechala kratšie, nemala som žiaden problém, naopak, bahno je vynikajúce.
Bahno kúpite vo viacerých baleniach na http://www.biobeauty.sk/, 800 gramové balenie stojí 11,9.

Máte skúsenosti s bahnom? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Taky si dávám bahenní masku :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj tie sú výborné :) Mám jednu doma a som spokojná :)

      Odstrániť
  2. wow, ani som nepočula o tomto bahne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Počula som že bahenná maska veľmi vyživuje a omladzuje pokožku. Už odávna nad ňou rozmýšľam.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zdravím všetkých, dúfam že sa na mňa nenahneváte, že som chlap. Ale ja mám skúsenosti s týmto bahnom a môžem povedať, že bahenné zábaly doslova milujem. Problém je akurát ten, že neviem kde ponúkajú tento úkon, za akú cenu a jak sa k tomu dostať. Plánujem si toto bahno aj kúpiť, pretože ako som sa už zmienil, milujem ho, hoci som chlap.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe